Over Nagelstudio Elaness Passie voor mooie nagels

Ik ben Esther, eigenaresse van Elaness. Een ex-nagelbijter nagelbijter die uiteindelijk van nagels haar vak heeft gemaakt. En ik kan je vertellen: dat was m'n allerbeste beslissing ooit. Hoe ik tot een eigen nagelstudio ben gekomen lees je hier. En wil je nog meer weten? Kom dan gewoon eens gezellig langs in de salon!

Passie voor nagels

De passie voor nagels begon al op m’n 16e, al was ik toen dus nog een enorme nagelbijter. Van m’n oma kreeg ik destijds een behandeling bij de nagelstudio cadeau. En zoals iedere nagelbijter wel zal herkennen, heb ik me tot die tijd vaak geschaamd voor m’n nagels. Dus na die behandeling ging er een wereld voor me open.

Gediplomeerd nagelstyliste, pedicure en schoonheidsspecialiste

Na een paar behandelingen bedacht ik dat ik misschien zelf ook wel nagels zou kunnen zetten. Maar nagelstyling bleek een vak apart, en dus ging ik in 2001 de opleiding nagelstyling doen, naast de studie Communicatie die ik toen al volgde. Daarna ben ik daar ook de opleiding schoonheidsspecialiste en pedicure bij gaan doen. Gewoon omdat je over nagels en de huid nooit uitgeleerd raakt, vind ik.

Nagelreparaties

Veel mensen hebben te maken met probleemnagels zoals dunne broze nagels of gescheurde nagels. Erg vervelend en niets om jezelf voor te schamen. Als manicure en pedicure ben ik gespecialiseerd in nagelreparaties. Regelmatig help ik dan ook klanten met nagelprobleem aan handen en voeten. Het is fantastisch om te zien hoe blij klanten zijn als ze weer van ongemakken zoals pijn af zijn.

Topkwaliteit producten voor iedere behandeling

Klanten moeten het beste krijgen. Daarom gebruik ik voor alle behandelingen producten van topmerken. Voor de gel polish behandelingen gebruik ik Gelish en Young Nails, en voor de acrylbehandelingen CND, allemaal wereldmerken die meerdere awards hebben gewonnen voor beste product (en merken die ik thuis ook graag gebruik!). Voor de huidverzorging gebruik ik Botanical Beauty; 100% natuurlijke en biologische producten. Vooral van de scrub worden je handen en voeten heerlijk zacht! EN uiteraard zijn alle producten dierproefvrij!

Focus op hygiëne en gezondheid

Hygiëne en gezondheid staan voorop bij nagelstudio Elaness. Iedere klant heeft zijn eigen persoonlijke vijl. En voor de behandeling worden instrumenten gereinigd in een speciaal ultrasoonapparaat. Je wilt namelijk niet weten hoeveel mensen langskomen met nagelproblemen veroorzaakt door slechte hygiëne bij goedkope salons. Gelukkig kan ik die klanten dan vaak helpen en adviseren om hun (probleem)nagels weer mooi en gezond te maken.

Persoonlijke aandacht voor iedere klant

Klanten moeten met een goed gevoel de deur uit gaan. Zo doe ik bij iedere nieuwe klant een uitgebreide intake; wat zijn je wensen? En wat past er bij je? Voor iedere behandeling neem ik echt de tijd. En daar hoort ook altijd een lekker een kopje thee of koffie bij. Gewoon omdat een fijne behandeling en een goed resultaat belangrijker zijn dan de tijd.

6e in de beautysalon top 100

In mijn salon wil ik klanten alleen het beste te bieden. In 2015 werd dit beloond met een 6e plaats in de Beautysalon Top100. Het jury-commentaar: ‘Prachtige nagelsalon. Alles past helemaal bij de belofte en uitstraling. Wij vinden jou een voorbeeld voor andere nagelsalons: professioneel en overzichtelijk.’ Een mooier compliment en bevestiging kun je als salon niet krijgen.

Vlogger, blogger en columniste

Naast mijn salon ben ik ook vlogger en blogger. Op mijn blog www.nailstohave.nl maak ik bijvoorbeeld video blogs over beurzen die ik bezoek en ook test ik de allernieuwste beautyproducten. Daarnaast schrijf ik maandelijks een column in het nagel vakblad Nail Design Magazine.

Wil je nog meer weten? Kom dan eens gezellig langs in de salon!